III Jornadas de la Cátedra APIN / XXXI Jornadas de Folklore y Cultura Tradicional de Ortzadar Euskal Folklore Elkartea

• Teknologia berriak, begirada berriak

X. urteurrenaren egitaraua

Martxoak 7, astelehena. NAFARROAKO ZINEMATEKA. ARRATSALDEAN. 19:00h. IREKIA. Aurkezpena. Emanaldiak.

Martxoak 8, asteartea. Komunikabideei Kantutegiko material didaktikoen bildumak aurkeztuko zaizkie. NUP - PRENTSA ARETOA.

Martxoak 9, asteazkena. NUP Ada Byron aretoa. 10:00h. “Kultura ondare materiagabearen kudeaketa". Batez ere toki entitateetako kultura kudeatzaileei zuzendutako ekitaldi irekia.

Martxoak 10, osteguna. NUP Ada Byron aretoa. 17:00h. "Landa lana: metodologia eta teknologia". 1. ZATIA. Doktoregai eta nahiantentzako prestakuntza jardunaldi irekia. Master eskola. 2. ZATIA. Apirilak 21, osteguna. NUP Ada Byron aretoa. 17:00h - 20:00h.

Martxoak 11, ostirala. NUP Ada Byron aretoa. 17:00h. "Teknologia berriak, begirada berriak". Zientzia jardunaldi irekia.

Ihardunaldi zientifikoa

Egitaraua

Aurkezpena = Juanjo Zubiri (Katedra) eta Karlos Irujo (Ortzadar).

HASIERAKO HITZALDIA: Álex Ibáñez, Euskal Herriko Unibertsitatea. "Educación Patrimonial y TIC: modelo teórico y tendencias”.

KOMUNIKAZIOAK. Ikerketa taldearen eta laguntzaileen zientzia ekarpenak.

• Ana Mª Mendióroz / Alfredo Asiáin (NUP - Katedra). “Análisis multimodal de fotografías patrimoniales”.
    • Arantza Almoguera (NUP). “Nuevo acercamiento al patrimonio musical: la educación emocional”.

ATSEDENALDIA

ONDARE HEZKUNTZAKO ESPERIENTZIAK:

• Mª Victoria López (NUP - Katedra). “Vitalidad etnolingüística: una experiencia educativa en educación secundaria”.
    • Mikel Ozkoidi. Instituto Iturrama Institutua / Ortzadar.Proyectos educativos sobre el patrimonio histórico y nuevas tecnologías”. Vicente Ferrer sari nazionala.
    • Patricia Carballo (Erroibarko Elutseder elkarteko kidea). “Experiencias de transmisión del PCI en el ámbito local”.

Gonbidatutako hizlariak

Alex IBAÑEZ ETXEBERRIA Doktorea. Giza Zientzietako Didaktikan irakasle titularra.  GIPyPAC Ikerkuntza taldea. Euskal Herriko Unibertsitatea

María Ángeles QUEROL FERNÁNDEZ Doktorea. Aurrehistorian Katedratikoa. Universidad Complutense de Madrid – Ondare Kulturaleko Cluster-a.

Dokumentalak

Martxoak 7, astelehena. NAFARROAKO ZINEMATEKA. ARRATSALDEAN, 19:00h. IREKIA

«Nafarroako ondare materiagabearen Artxiboa» Katedraren III jardunaldi zientifikoen aurkezpena - Ortzadar Euskal Folklore Elkartearen XXXI kultura tradizionalaren jardunaldiak. Karlos Irujo (Ortzadar), Patxi Salaberri (Katedra).

1) Lehen emanaldia. "Aezkoa-Garazi Mugazgaindi I Bi eskualdeen arteko harremanen lekukotasun eta irudiak I Testimonios de las relaciones entre ambos valles". Euskarazko dokumentala proiektatuko da, erdarazko azpitituluekin. Eugenio Arraizari, "in memoriam". Aurkezlea: Aritz Ibañez (Euskokultur Fundazioa).

2) Bigarren emanaldia. “Homenaje a Jeanine Fribourg: grabaciones inéditas en Navarra de la etnolingüista francesa”. Aurkezlea: Alfredo Asiáin (OMAGA - NUP).

3) Hirugarren emanaldia. “Recuerdos de madera mojada, Inventario etnográfico y difusión audiovisual sobre el transporte fluvial de la madera / Egur bustiaren oroitzapenak: ur bidezko garraioaren eta hari loturiko paisaia kulturalaren inguruko bilketa etnografikoa eta ikus-entzunezkoen bidezko hedapena”. Dokumentala gaztelaniaz emanen da. Fernando Hualdek aurkeztua (LABRIT ONDAREA).

Zineforuma.

Jornadas, Conferencias