Primer Ciclo de Conferencias y Seminario de Formación / Lehen Hitzaldi Sorta eta Formakuntza Mintegia

• 2014ko urtarrilean NUPen Nafarroako ondare materiagabearen artxiboaren Katedra eratu zen. Nafarroako eta Nafarroa Behereko Ondare Kultural Materiagabearen dokumentazio eta kudeaketa zentroa sortzeko 2006an abiatutako lana nabarmendu zen modu honetan. Proiektu honen xedea Ondare Kultural Materiagabearen Babeserako UNESCOren hitzarmenak jasotzen dituen aholkuetan kolaboratzea da: identifikazioa eta dokumentazioa; zaintza eta kontserbazioa; promozioa eta hedapena, eta babesa eta berpiztea.

Katedraren xedeetako bat Ondare Kultural Materiagabe nafar eta baxenafarraren gaineko ikerketa bultzatzea da. Ondarearen azterketarako eta eta aplikazio didaktikoak sortzeko metodologia eta teknologia aproposak garatu nahi ditugu, transmisioa ziurta dadin. Testuinguru honetan txertatzen da hitzaldi sorta hau, baita ondorio gisa baliatuko dugun formakuntza mintegia ere.

Investigación en Navarra y Baja Navarra
conferenciashtzaldiakupna.pdf